Groep 3

 
In groep 3 zijn we fijn en hard aan het werk en kennen we al best veel letters! Wij ontdekken zelf hoeveel woorden wij al kunnen schrijven en lezen!  
Iedere dag thuis tien minuten lezen is erg belangrijk! Ga naar de bibliotheek en zoek leuke boeken op het niveau van uw kind uit. Wilt u weten op welk niveau uw kind leest, kunt u dat altijd aan ons vragen! Het is ook goed om de woordrijtjes, die ze allemaal mee naar huis krijgen, goed te oefenen.

Tijdens de rekenlessen zijn we vooral bezig met de splitsingen t/m 10. Wij hebben ook al de eerste bussommen gemaakt. Langzaamaan gaan wij de sommen t/m 10 oefenen. Aan het einde van het jaar moeten deze geautomatiseerd zijn. Wij leren ook de getallen tot en met 100. Daarnaast vinden we o.a. klok kijken en rekenen met geld ook erg spannend!
Tijdens de rekenlessen doen wij ook allerlei spelletjes, waardoor wij nog beter worden in het rekenen!

Alle doelen van groep 3 voor het komende jaar, voor zowel lezen,  rekenen als schrijven vindt u onder de kopjes "doelen".

In de groep hebben wij ook laptops, waarop kinderen zowel reken als leesactiviteiten doen.
Kortom er wordt genoeg geleerd bij ons en dat doen we op een leuke, aantrekkelijke manier!

 Als u een vraag en/of opmerking heeft, komt u gerust langs.  Wij vinden het fijn als u dit wel na schooltijd doet, zodat wij er voordat de school begint, voor de kinderen kunnen zijn.

juf Josette en juf Hilde

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl